“Wadlopen” in de baai

Lopend, fietsend of in de auto treft u overal in en langs de Sommebaai de “mollières” aan, les prés salés, waar ’s zomers de schapen grazen. U loopt er door tijdens een wadlooptocht vanuit Le Crotoy.

wadlopen in de baai

U kunt ook zo’n tocht maken naar de overkant van de baai naar St. Valery en met een stoomtreintje terugkomen maar u kunt ook kiezen voor een tocht die dichterbij Le Crotoy blijft en die u “uit en thuis” te voet aflegt.

 

 

Ook heel bijzonder is een wandeling verderweg waarbij u eerst naar La Maye rijdt om van daaruit een spectaculaire tocht te maken met opkomende vloed aan de rand van het park Marquenterre.

wadlopen in de baai

Tijdens deze tochten krijgt u uitleg over het leven op het wad, zowel flora als fauna als over hoe de mensen leven van het wad (van de handel in zeekraal bijvoorbeeld en de pêche à pied), hoe verzanding van de baai wordt tegengegaan enz.

 

In Le Crotoy zijn diverse georganiseerde wadlooptochten door de baai te boeken. Door hierop te klikken komt u bij een van de organisaties op de website terecht.